Rețelele de socializare online Twitter și Facebook au anunțat luni că au destructurat o campanie de influențare, ce beneficia de sprijin guvernamental din China și care avea drept scop să submineze protestele pro-democrație de la Hong Kong, informează agenția de știri Reuters.

Twitter Inc a anunțat că a suspendat 936 de conturi și a precizat că, aparent, activitatea acestora era coordonată de China. Compania a adăugat că aceste conturi erau doar porțiunea mai activă a campaniei, iar o rețea mai mare, de aproximativ 200.000 de conturi, a fost suspendată înainte să devină activă în mod substanțial.

Conturile aveau drept scop să submineze legitimitatea și pozițiile mișcării de protest de la Hong Kong, a transmis Twitter.

Facebook a transmis că a eliminat conturi și pagini de pe o rețea mică în urma informațiilor primite de la Twitter. Ancheta în acest caz a descoperit legături cu indivizi asociați cu autoritățile chineze.

Ambasada chineză în SUA și Departamentul de Stat de la Washington nu au răspuns la cererile de a comenta cazul.

Companiile de socializare online sunt supuse presiunilor să combată campaniile ilicite de influențare politică, după ce anchetatorii americani au ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în scrutinul prezidențial din SUA, desfășurat în anul 2016.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.