Uniunea Europeană se declară îngrijorată de atacurile recente care au vizat pozițiile militare israeliene din zona Platoului Golan, atribuite Iranului, la care Israelul a răspuns cu acțiuni militare în Siria, și îndeamnă părțile implicate să evite escaladarea crizei, informează agenția Tass.

“Informațiile de noaptea trecută despre atacurile iraniene lansate din Siria asupra pozițiilor israeliene, la care Israelul a răspuns lovind ținte iraniene din Siria sunt extrem de îngrijorătoare”, se arată într-un comunicat dat publicității joi de Uniunea Europeană.

Guvernul israelian susţine că forțele iraniene de pe teritoriul sirian au lansat 20 de rachete spre o zonă aflată sub control israelian din regiunea Platoul Golan. Armata israeliană a lansat bombardamente în Siria ca reacţie la presupusul atac iranian.

Armata siriană susţine că doar trei persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite în urma bombardamentelor israeliene efectuate în Siria. Însă organizaţia de opoziţie Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat un bilanţ de 23 de morţi.

Platoul Golan a fost ocupat parțial de Israel de la Siria în urma Războiului de Şase Zile din iunie 1967.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.