Un tablou de Pablo Picasso, realizat în 1934 și despre care specialiștii cred că este un autoportret, evaluat la 70 de milioane de dolari, va fi scos la vânzare pe 15 mai, la Licitația de artă impresionistă și modernă organizată de casa Christie’s la New York, transmite AFP.

Tabloul în ulei, intitulat „Le Marin”, reflectă temerile și anxietatea lui Picasso, care trăia sub amenințarea de a fi deportat într-un lagăr nazist.

Cu dimensiuni de 130 x 81 de centimetri, tabloul prezintă un bărbat care își odihnește capul pe mâna dreaptă, cu picioarele încrucișate și mâna stângă așezată pe un genunchi.

Ultima dată când tabloul a fost văzut în public a fost în urmă cu 21 de ani, la o licitație organizată la New York pentru vânzarea colecției de artă a lui Victor și Sally Ganz.

„Le Marin” este una dintre cele mai importante cinci lucrări de artă ale lui Pablo Picasso, potrivit Christie’s.

Picasso deținea recordul pentru cel mai scump tablou cumpărat la o licitație – „The Women of Algiers (Version 0)”, vândut pentru 179,4 milioane de dolari la casa Christie’s din New York, în 2015.

Însă, în noiembrie 2017, recordul a fost doborât de tabloul „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci, care a fost vândut la licitație, la New York, pentru 450,3 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.