Un elicopter al poliție, deturnat de un ofițer, a atacat cu grenade Curtea Supremă și sediile unor ministere din Carcas, denunțând “guvernul criminal” de la Caracas, în timp ce președintele venezuelean Nicolas Maduro a catalogat incidentul drept unul “terorist”, informează BBC News online.

Ofițerul de poliție, care ar fi pilotat aparatul de zbor, postat mai multe înregistrări pe rețelele de socializare în care îndeamnă populația să se opună “tiraniei”, precizând că luptă nu împotriva forțelor de securitate, ci “împotriva impunității acestui guvern, împotriva tiraniei”.

Presupusul pilot a mai declarat că reprezintă o coaliție de angajați din cadrul forțelor militare și de poliție, dar și civili, care se împotrivesc “acestui guvern criminal”. Totuși, nu este clar de cât sprijin se bucură ofițerul.

Curtea Supremă a fost în repetate rânduri criticată de opoziția din Venezuela care acuză instituția că ar fi luat decizii ce i-au permis președintelui Maduro să rămână la putere.

Maduro a declarat că elicopterul a atacat Curtea Supremă și sediile Ministerelor de Interne și Justiție.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva președintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul mai multor zeci de manifestanți. Opoziția îl mai acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanșarea de alegeri anticipate.

La rândul său, Maduro a reiterat marți acuzațiile privind sprijinul Statelor Unite pentru organizarea unei lovituri de stat împotriva lui și l-a avertizat pe președintele SUA, Donald Trump, că Venezuela va rezista la o astfel de acțiune.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.