Un izvor termal de lângă gheizerul Old Faithful din Parcul Național Yellowstone a erupt pentru a patra oară în ultimii 60 de ani, a declarat joi un oficial al parcului, relatează The Associated Press.

iceland, geyser

Izvorul Ear Spring de pe dealul Geyserelor din Yellowstone a trecut de la starea de inactiv la cea de erupţie aruncând aburi şi apă între înălţimea de 6 şi 9 metri, o înălţime care nu s-a mai înregistrat din anul 1957, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Neal Herbert. De atunci, a continuat să izbucnească la o înălţime aproape constantă de aproximativ jumătate de metru, a spus acesta.

Ear Spring, denumit aşa datorită asemănării cu forma unei urechi umane, este unul dintre zecile de gheizere, bazine și izvoare termale din Bazinul Geyserelor din Parcul Naţional Yellowstone, fiind una dintre principalele atracțiile ale parcului, care includ popularul Old Faithful. Ultima erupție a avut loc în 2004.

Erupția vine după câteva zile de activitate termală în bazinul Geyserelor, chiar peste râul Firehole de lângă Old Faithful.

Activitatea include noi orificii de erupție și fisuri de suprafață și a determinat oficialii parcului să închidă un trotuar din bazinul Geyserului Superior pentru a preveni rănirea oamenilor prin împrăștierea apei fierbinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.