Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a cerut companiei Facebook să clarifice dacă utilizatorii europeni ai celei mai mari rețele de socializare online au fost afectați de sustragerea și utilizarea ilegală a datelor, relatează site-ul Blick.ch.

“Cer companiei Facebook să ofere mai multe clarificări și să precizeze ce utilizatori europeni sunt afectați”, a declarat Vera Jourova pentru publicația “Bild am Sonntag”.

Pe acest fond, Jourva îi va trimite o scrisoare directorului general al companiei Facebook, Sheryl Sandberg.

“Utilizarea frauduloasă a datelor a 50 de milioane de utilizatori este complet inacceptabilă”, a adăugat aceasta.

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a peste 50 de milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de consultanță a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.