PLUS le reproșează liberalilor că nu au soluții pentru a contracara măsurile populiste luate în Parlament din cauza majorității PSD și că nu au reușit să rezolve cerințele cetățenilor,precum alegerea primarilor în două tururi.Partidul lui Cioloș salută, însă, începerea discuțiilor pentru anticipate.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat astăzi că PNL a decis să înceapă discuțiile cu celelalte partide parlamentare pentru a găsi soluții ca să declanșeze alegerile anticipate. Era timpul – și nu de azi sau de ieri, ci de la momentul moțiunii de cenzură. Parlamentul nu mai reflectă voința societății, iar pentru a guverna PNL face compromisuri politice care ar trebui să le dea de gândit. Cu un PSD majoritar în Parlament, riscăm noi măsuri populiste, fără acoperire economică, iar PNL nu pare să aibă soluțiile pentru a le contracara. Ideea de a trece bugetul unei țări prin Parlament fără dezbatere nu e o soluție, ci doar simptomul bolii de care suferim. În afară de asta, un guvern fără susținere în Parlament nu poate să înceapă reformarea domeniilor fundamentale pentru funcționarea țării și nu răspunde nevoilor cetățenilor români care au ieșit la vot la europarlamentare și la prezidențiale”, a scris PLUS, pe Facebook.

PLUS reproșează PNL că nu a reușit să rezolve problema alegerii primarilor în două tururi.

„Liberalii nu au reușit să rezolve cerințe imediate ale cetățenilor, cum sunt alegerea primarilor în două tururi, mai mulți parlamentari pentru diaspora și desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Cum am putea atunci să ne gândim la demararea reformei în sistemul de educație, zguduit de șocul rezultatelor la testele PISA, sau în sistemul de sănătate, unde încă ne mor cu zile pacienți în spitale?Ne bucură, așadar, vestea că prim-ministrul Orban începe discuțiile pentru declanșarea anticipatelor, ba chiar ia în calcul să își dea demisia, dacă este nevoie. Ne bazăm pe buna credință a președintelui PNL și așteptăm un calendar al alegerilor cât mai ambițios. Scopul nostru, al tuturor celor care vrem să schimbăm România în bine, este să începem reformele cât mai repede”, mai precizează PLUS.

Partidul lui Dacian Cioloș susține că e pregătit pentru anticipate și pentru guvernare.

„În ceea ce ne privește, noi, cei de la PLUS, suntem pregătiți și pentru anticipate, și pentru guvernare. Avem un program politic pe care îl vom face public în curând, care cuprinde toate reformele de care țara are nevoie, avem oameni capabili să îl puna în aplicare și suntem pregătiți să ne asumăm rolul pe care alegătorii ni-l vor stabili la urne. Suntem pregătiți să facem asta împreună cu alte partide, atât timp cât lucrăm împreună pentru interesul României. Important este să ne apucăm de treabă cât mai repede”, se mai arată în postarea PLUS de pe Facebook.

Ludovic Orban a declarat, luni, că liberalii au decis constituirea unei comisii care să ”investigheze” oportunitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate și că vor comanda o analiză sociologică amplă. El a mai spus că anticipatele ar putea avea loc simultan cu localele, pe 14 iunie.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.