Senatorii USR Mihai Goţiu şi Eduard Dircă, membri în Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, au acuzat, miercuri, că reprezentanţii majorităţii parlamentare PSD-ALDE au o agendă ascunsă, dar şi că încearcă să secretizeze lucrările acestui for, restricţionând accesul presei.

„Această comisie a început cu stângul, pentru că e o contradicţie: pe de o parte, obiectivul propus este aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 2009, dar avem surpriza sa fie o comisie care încearcă să secretizeze cât mai mult din tot ceea ce se discută, din ceea ce va rezulta de pe urma acestei comisii”, a precizat senatorul USR Mihai Goţiu.

El a arătat că a solicitat încă de la început prezenţa presei şi doar în caz excepţional să nu fie prezentă, dar propunerea a fost respinsă, cu 6 voturi „pentru” şi 8 voturi „împotrivă”.

„Practic, ei (reprezentanţii majorităţii parlamentare PSD-ALDE, n.r.) au avut o agendă ascunsă. Ne-am trezit puşi în faţa documentelor care au fost puse pe masă şi nu ne-au fost comunicate anterior, am fost obligaţi ca la prima vedere să studiem regulamentul şi să-l amendăm. Nu au făcut concesii în ceea ce priveşte modul în care se formează agenda cu invitaţi care urmează să fie programată”, a acuzat senatorul USR Eduard Dircă.

Reprezentanţii USR au menţionat că în prima şedinţă a comisiei nu s-a vorbit despre invitarea la audieri a Laurei Codruţa Kovesi.

Ei au menţionat, însă, că ar putea fi invitaţi Miron Mitrea şi foştii şefi de campanie ai lui Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Traian Băsescu.

„Una dintre propunerile lui Robert Turcescu a fost Miron Mitrea, pentru că are o carte în care prezintă foarte multe amănunte despre modul în care s-au fraudat alegerile în România. S-a vorbit despre invitarea domnului Hellvig la această comisie, pentru că era printre cei care au coordonat campania lui Crin Antonescu. Nu s-a aprobat o şedinţă în care să fie invitat. Nu s-a respins de tot, să vedem dacă se ajunge la acest lucru – ca şefii de campanie ai lui Crin Antonescu, Mircea Geoană, şi Traian Băsescu să fie invitaţi la această comisie”, a mai spus Goţiu.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.