Președintele rus Vladimir Putin a afirmat marți că implementarea contractului pentru livrarea sistemelor antiaeriene ruse S-400 către Turcia reprezintă “o prioritate în sfera ccooperării militare”, relatează site-ul agenției Tass,

“O prioritate în sfera cooperării militare este implementarea contractului pentru livrarea sisteme antiaeriene S-400 către Turcia”, a declarat liderul de la Moscova.

Tot marți, Yuri Ushakov, consilier prezidențial rus pe probleme de politică extern, a afirmat că Rusia va încerca să completeze livrarea sistemelor S-400 către Turcia până în 2020.

“Turcia a menționat această problemă. Din câte știu, vor fi făcute demersuri pentru a îndeplini dorința Turciei”, a declarat Ushakov.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră și rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acțiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ținte aflate la o distanță de până la 400 de kilometri și la o altitudine de până la 30 de kilometri.

În luna decembrie, Moscova şi Ankara au semnat acordul care prevede achiziţionarea de către Turcia a unor sisteme antiaeriene ruse S-400. Acordul privind sistemele antiaeriene S-400, care potrivit estimărilor are valoarea de 2,5 miliarde de dolari, a generat preocupări în Occident, în contextul în care Turcia este stat membru al Alianţei Nord-Atlantice. Sistemul antiaerian rus nu poate fi integrat în infrastructura militară NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.