Volkswagen va începe, din 1 mai, achiziționarea și înlocuirea automobilelor diesel noi sau aproape noi, din orașele germane care interzic mașinilor diesel pentru a reduce poluarea, relatează BBC.

În momentul de față, numai autovehiculele achiziționate după luna aprilie vor fi eligibile în program. Singura mențiune venită din partea companiei este obligativitatea clienților de a cumpăra un alt autovehicul de la același dealer.

Volkswagen va aplica această măsură numai în Germania, dar, în cazul în care interzicerea motoarelor diesel se va extinde și în alte țări, compania ar putea aplica dispoziția și în afara granițelor.

Gigantul auto și-a extins, de asemenea, o schemă de eliminare a mașinilor diesel mai vechi, până în vară. Schema este asemănătoare cu cea a altor producători de automobile din Germania și oferă bonusuri clienților care comercializează autovehicule diesel. Prin această acțiune, Volkswagen spune că a recuperat din august anul trecut și până acum aproximativ 120.000 de vehicule diesel vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.