Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică, valabilă vineri și sâmbătă, vremea urmând să fie călduroasă în toate regiunile și, local, caniculară, temperaturile ajungând, izolat, chiar la 37 de grade Celsius

„În intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă în toate zonele de câmpie și de podiș. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest”, potrivit ANM.

Sursa citată arată că, în cursul zilei de duminică, în Sudul, Centrul și Estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade. În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.

VIATenews
SURSĂMEDIAFAX
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.