Compania Microsoft este investigată de autorităţile din Statele Unite pentru presupuse fapte de corupţie comise la vânzarea unor produse software în Ungaria, afirmă surse citate de publicaţia The Wall Street Journal.

Investigaţia intervine după o serie de anchete similare care au vizat parteneri de afaceri ai Microsoft, în 2013, în alte cinci ţări. La începutul acestui deceniu, compania Microsoft a iniţiat extinderea pe pieţe emergente, dar şi în ţări mai mici, cu venituri medii, precum Ungaria. În unele cazuri, aceste acţiuni riscante au generat provocări de tip juridic cu impact asupra reputaţiei companiei.

Departamentul american al Justiţiei, precum şi Comisia pentru garanţii şi tranzacţii financiare (SEC) anchetează modul în care Microsoft a vândut produse software precum Word şi Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat instituţiilor guvernamentale ungare, în perioada 2013-2014, declară surse din cadrul investigaţiei citate de WSJ.

Microsoft a vândut unele dintre aceste produse intermediarilor cu preţuri reduse, după care firmele respective le-au livrat la preţul aproape întreg instituţiilor guvernamentale ungare. Anchetatorii încearcă să afle dacă firmele intermediare au folosit diferenţele de preţ pentru a oferi mită oficialilor guvernamentali.

Compania Microsoft susţine că a lansat propria investigaţie internă, imediat după ce a conştientizat “potenţiale nereguli” în activităţile desfăşurate în Ungaria în 2014, conform unui comunicat transmis publicaţiei The Wall Street Journal de adjunctul şefului departamentului juridic, David Howard. Compania a dat asigurări că va coopera cu autorităţile americane.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.