Zece școli din județul Constanța trec la scenariul roșu, în urma infectării unor elevi sau profesori. Pe de altă parte, la Limanu se deschid restaurantele și cafenelele. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, luni, în unanimitate, ridicarea restricțiilor impuse în localitatea Limanu. „Se aprobă deschiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, de pe raza UAT Limanu. De asemenea, se aprobă deschiderea operatorilor licențiați în jocuri de noroc și se ridică interzicerea activităților din domeniul culturii”, se arată în decizie. Tot luni, autoritățile au votat în unanimitate trecerea în scenariul roșu în cazul a 10 unități de învățământ:

– Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanța (până pe 21 octombrie a.c., pentru a clasă a IV-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat)

– Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța (până pe 23 octombrie a.c., pentru o grupă a unei clase a XII-a, un elev confirmat)

– Școala Gimnazială Spectrum Constanța (până pe 21 octombrie a.c., o clasă a V-a, un elev confirmat)

– Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie (până pe 23 octombrie a.c., pentru o clasă a IX-a, o clasă a X-a, o clasă a XI-a, o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat)

– Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța (până pe 26 octombrie a.c., trei elevi confirmați)

– Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanța (până pe 26 octombrie a.c., pentru o clasă a IX-a și o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat)

– Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 26 octombrie a.c., pentru două clase pregătitoare, un cadru didactic confirmat)

– Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu (până pe 26 octombrie a.c., pentru clasele I-IV, un cadru didactic confirmat)

– Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (până pe 26 octombrie a.c., pentru o clasă a XI-a, un elev confirmat).

– Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla (până pe data de 26 octombrie, pentru două clase a VIII-a, ca urmare a infectării a doi elevi).

(sursa: Mediafax)

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.