Ziua Marinei a fost sărbătorită și în Capitală, joi, în Parcul Regele Mihai I din Bucureşti. Aici, Primăria Capitalei împreună cu Forţele Navale Române au organizat o serie de evenimente tematice, la care au participat cetățeni de toate vârstele.

La evenimentul din Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) au fost prezenți oameni de toate vârstele, ofiţeri în rezervă şi ofiţeri ai Forţelor Navale, dar şi Brigada 30 de Gardă “Mihai Viteazul”.

Evenimentul s-a desfășurat în zona debarcaderului din Parcul Regele Mihai I, unde au avut loc depuneri de coroane, dar și o slujbă religioasă pentru sfinţirea ancorei de flori. La final, ancora de flori a fost aruncată în lacul Herăstrău.

Directorul Statului Major al Forţelor Navale, Valentin Pufulescu, a dat citire ordinului comun al ministrului Afacerilor Interne, ministrului Apărării Naţionale şi ministrului Transporturilor, adresat în contextual sărbătoririi Zilei Marinei Române.

“Oficializată ca sărbătoare a marinarilor români la 15 august 1902, în urmă cu 117 ani, de Sfânta Maria Mare, Ziua Marinei Române şi-a certificat pe deplin caracterul de autentic festival al mării şi spiritualităţii marinăreşti. Programele alcătuite de organizatori dau farmec și culoare unei sărbători care este, în egașă măsură, a Forțelor Navale Române, a Poliției de Frontieră Române, a Marinei Comerciale, a orașelor-porturi și a țării”, se precizează în acest Ordin comun.

„În acest an, Nava Școală „Mircea” apaținând Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, împlinește 80 de ani de existență în servicuul Marinei Militare Române, eveniment marcat printr-un voiaj de instrucţie şi reprezentare internaţională în perioada 5.05 – 7.08 2019, în care s-a refăcut traseul voiajului istoric efectuat în anul 1939 şi care a contribuit la promovarea imaginii României pe perioada istorică a exercitării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, înscriindu-se ca valoare notabilă de mândrie naţională cu valenţe de reprezentare la nivelul UE”, se mai arată în Ordin.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.